Skip to main content

Niels Autowas Harderwijk

In 2020 zijn we begonnen met de verbouwing van het pand aan de Stephensonstraat in Harderwijk. Na ruim een half jaar intensief verbouwen zijn we in februari 2021 open gegaan met de schoonste, langste, groenste en modernste wasstraat van de regio. De installatie is voorzien van het allerzachtste textiel en we gebruiken enkel biologisch afbreekbare shampoos en waxen van de allerbeste kwaliteit.

We maken gebruik van een eigen bron. Dit water zuiveren we zelf om het vervolgens te gebruiken voor de wasbeurt, dit is overigens maar een klein beetje. Het meeste water wat we gebruiken, ruim 95%, is gerecycled. We maken gebruik van een biologisch water zuiveringssysteem, dit systeem omvat een aantal putten waar het water tot rust kan komen, vervolgens stroomt het water naar de laatste twee putten waar bacteriën aan het werk gaan.

Onderdelen

Onderdeel 0

Bij ons kun je lekker in je auto blijven zitten, je rijdt naar binnen en onze medewerker komt bij je. Als je wil kunnen we je adviseren over het meest geschikte programma. Afrekenen kan met pin, creditcard, MultiTank card, Travelcard en contant. Natuurlijk kun je bij ons ook terecht met de Nationale Autowasbon. Wilt u altijd wassen met korting? Betaal dan met de Niels Autowas Waspas. Deze pas kunt u bestellen en opwaarderen in onze webshop.

Onderdeel 1 - Voorwas

Na het afrekenen rij je door de nieuwste innovatie op autowasgebied, de ARS. Deze automaat leest je auto als je er doorheen rijdt. Hier worden de meest vervuilde delen ingespoten met voorreiniger, denk hierbij aan de wielen en dorpels. Hierna gaat een van onze medewerkers met de hogedrukspuit om de auto om het grove vuil (insecten en zout en pekel) van de auto af te spuiten. En voordat de echte wasbeurt begint pakt een medewerker nog even de hoekjes en randjes mee waar de wasinstallatie moeilijk of niet bij kan.

Onderdeel 2 - Lopende band

Hier word je op de lopende band geleid, er komt een rol achter je voorwiel en trekt je zo door de wasstraat. De auto wordt voorzien van een laag schuim, dit schuim zorgt ervoor dat het statische vuil wordt losgeweekt. De auto wordt gemeten, zodat de wasstraat de auto zo nauwkeurig mogelijk kan wassen. Ook spuiten we hier je velgen nogmaals in met velgenreiniger.

Onderdeel 3 en 4 - Hogedruk boog en wielwas

In dit onderdeel wordt de auto nog een keer met hogedruk afgespoten. Een speciale hogedruk unit reinigt de wielen waarbij aan beide kanten van de auto 5 hogedrukspuiten met de wielen mee beweegt voor een optimale reiniging. Daarna worden de wielen gewassen met een speciale velgenborstel. En we vergeten de onderkant van de auto natuurlijk niet. De complete bodem wordt grondig schoongespoten zodat alle vuil en pekelresten wegspoelen.

Onderdeel 5 en 5-1

Het allerzachtste textiel wast de auto rondom helemaal schoon. Door de allernieuwste technieken bieden we hier het best mogelijke was resultaat. We maken gebruik van een hypermodern computersysteem. Alle borsteldrukken worden met lucht geregeld, de hoeveelheid druk kunnen we in het computersysteem instellen. Ook hebben we een speciaal spiegel-uitstuur programma. Dit betekent dat de zijborstel bij de spiegel een klein stukje naar buiten gaat, zodat de spiegel niet in of uitgeklapt wordt.

Onderdeel 6

Nadat de auto door de romdomwassers is gewassen volgt er nog een speciale reining van de voorzijde van de auto grondig te lijf gaat. Hiermee verdwijnen ook de laatste insectenrestjes van je motorkap. Ook de zijkant en dorpels krijgen hier nog een laatste reiniging.

Onderdeel 7

Na al het grondige wassen is het tijd om de lak te beschermen. Dit kan op verschillende manieren. Maar voor het beste resultaat gebruiken we een schuimende coating in combinatie met polish. Dit wordt samen in gemasseerd door onze mitters, de dansende tentakels. .Als je voor ons Diamant programma hebt gekozen dan komt er geen coating alleen de polish). Na het coaten en polishen spoelen we je auto na met vlekvrij (osmose) water.

Onderdeel 8 - Naspoelen en waxen

Na het wassen (en eventueel coating/polishing) wordt de auto voorzien van een wax. Onze wax biedt een prima bescherming en geefteen prachtige glans maar wel wat minder dan onze polish of coating. Ook spoelen we de auto hier nogmaals na met vlekvrij water (osmose water) Dit water is niet alleen ontkalkt maar is ook ontdaan van alle overige mineralen die nog vlekjes na kunnen laten.

Onderdeel 9

Onze krachtige drogers blazen vrijwel al het water van de auto af. Uit naden en kieren kunnen hier en daar nog wel wat druppeltjes achter blijven, maar de auto is vrijwel helemaal droog.

Onderdeel 10

Het nadrogen van de auto heeft 2 functies. Allereerst natuurlijk om de auto te ontdoen van de laatste druppeltjes maar nog veel belangrijker, de wax, coating of polish die op de auto is aangebracht wordt nogmaals opgewreven met het zachtste textiel wat er is. Dit geeft een super glans, maar ook nog eens extra bescherming voor je lak. Let wel op, het nadrogen zit standaard bij ons Briljant, Diamant en ons Goud programma.

Gratis stofzuigen

Iedereen die bij ons in de wasstraat gewassen heeft, kan gratis gebruik maken van onze krachtige stofzuigers. Ons stofzuigerplein is voorzien van handige luchtspuitjes om bijvoorbeeld je ventilatieroosters van de auto schoon te blazen. Ook kun je hier gratis je banden oppompen. Het plein is voorzien van handige mattenklemmen zodat je de automatjes eenvoudig en goed kan schoonmaken.

Milieu

Ons gehele pand is voorzien van LED verlichting. Verder zijn alle elektromotoren voorzien van frequentieregelaars. Dit betekent dat alles wat elektrisch wordt aangedreven heel langszaam opstart. Op deze manier wordt de levensduur van het apparaat enorm verlengd, maar ook het energiegebruik is veel minder dan normaal. Qua waterverbruik doen we het ook erg goed. Al het water dat we gebruiken wordt gerecycled (op lekwater en verdampt water na). Onder de grond zitten vier grote putten waar het water tot rust komt en waar vuil kan bezinken. Vervolgens komt het verder in het kringloopsysteem, in de zogenoemde bioreactor. In een bioreactor zitten allemaal kleine sponsachtige blokjes waar bacteriën in leven. Deze bioreactor wordt constant belucht om de biologie op gang te houden. Nadat het water in een tweede bioreactor is geweest, wordt het water nog een keer langs een lamellenafscheider geleid. Op deze manier wordt het water dus niet alleen gefilterd maar ook echt gezuiverd. Dus waxen en shampoos die opgelost in het water zitten worden uit het water gezuiverd.

Was je liever zelf?

Was je de auto het liefst zelf, ook dan ben je bij Niels Autowas aan het juiste adres. In een van onze 4 wasboxen kun je je auto wassen zoals jij dat wilt. Maar wel met de beste materialen. Wij hebben een speciale installatie laten maken, zodat je verzekerd bent van de juiste waterdruk in combinatie met de juiste hoeveelheid water. Op deze manier was je je auto het makkelijkst en het best. In onze wasbox hebben we 8 programma’s, zo kun je de auto met warm water wassen, vervolgens was je je auto met onze superzachte schuimborstel.

Ook beschikken we in de wasboxen over een supersterke velgenreiniger waardoor je je velgen weer makkelijk schoon krijgt. Voor een optimale reiniging hebben we Powerfoam, dit dikke schuim hecht zich aan het vuil en weekt het los. Hierdoor zal het wassen sneller en makkelijker gaan. Voor de glans en de conservering van de lak kun je gebruik maken van onze “hotwax” Deze wax wordt warm aangebracht voor het beste resultaat en de mooiste glans. Na het wassen spuit je je auto af met ons osmose water (vlekvrij), hierdoor droogt je auto zonder dat er vlekjes achter blijven.

Betalen in de wasbox

Wassen in de wasbox doe je bij ons met wasmunten. Deze komen uit een automaat. Betalen kan contant of met de pin. Wat ook kan is contactloos betalen met je bankpas in de vier wasboxen. Dan heb je geen speciale muntjes nodig. Makkelijker kan bijna niet toch?!

Muntwisselautomaat

Onze muntwisselautomaat hangt naast de wasboxen, hier kun je briefgeld wisselen voor wasmunten maar je kunt je wasmunten ook met je pinpas kopen. Koop je 10 wasmunten of meer dan heb je natuurlijk altijd voordeel. Je krijgt bij elke 10 wasmunten 1 munt gratis.

Automaten

Op ons stofzuigerplein beschikken we ook nog over een aantal automaten.

  • Een doekjes automaat waar je doekjes uit kunt halen voor het schoonmaken van je ramen, droogdoekjes voor het nadrogen van je auto en cockpitdoekjes.
  • Een geurautomaat, met deze automaat spuit je een heerlijk fris geurtje op je matten in de auto, je hebt keus uit Pine mist, New Car en Bubble Gum.
  • Een mattenborstel machine, hiermee kun je je matten laten borstelen en worden ze tegelijkertijd gestofzogen.

Waar was je?