Skip to main content

Niels Autowas Noord (Marsdijk)

Op deze locatie zijn we in 2011 gestart met Niels Autowas. Onze nadruk ligt hier nog steeds op service, kwaliteit en snelheid. Dagelijks zijn we bezig met het afstellen van de machine, shampoo’s en waxen. Hierdoor kunnen we altijd een optimaal resultaat behalen. Ook houden we rekening met de de seizoenen, vervuiling in de winter is immers een compleet andere vervuiling dan de vervuiling in de zomer of het voorjaar.

Onderdelen

Onderdeel 1

Bij ons kun je altijd lekker in je auto blijven zitten, je rijd naar binnen en onze medewerker komt bij je. Hij/zij kan desgewenst advies geven over de programma’s, vervolgens maak je een keuze voor een programma en reken je af. Het afrekenen kan met pin, creditcard, MultiTank card, Travelcard en contant. Natuurlijk kun je bij ons ook terecht met de Nationale Autowasbon.

Onderdeel 2

Misschien is dit wel het belangrijkste onderdeel van het autowassen. Hier wordt het hardnekkige en grove vuil van de auto gewassen. We spuiten de auto in met een speciale voorreiniger, hierdoor komt het vuil los. Vervolgens spuiten we de auto met hogedruk af zodat het losgekomen vuil van de auto af komt. Wat dan nog over blijft een een laagje statisch vuil, een soort dof filmlaagje over de lak. Het statische vuil wassen we er in de wasstraat af. De plekjes waar de wasstraat niet of moeilijk bij komt doen we met de hand zodat de hele auto netjes schoon wordt.

Onderdeel 3

Hier wordt je op de lopende band geleid, er komt een rol achter je voorwiel en trekt je zo door de wasstraat. Hier wordt de auto voorzien van een laag schuim, dit schuim zorgt er voor dat het statische vuil wordt losgeweekt. Ook wordt hier de auto gemeten zodat de wasstraat de auto zo nauwkeurig mogelijk kan wassen. Ook worden hier je velgen ingespoten met velgenreiniger.

Onderdeel 4

Hogedruk boog en wielwas, Hier wordt de auto nogmaals met hogedruk afgespoten, ook hebben we hier een speciale hogedruk unit voor de wielen, aan beide kanten van de auto rollen de velgen langs een buis met hogedruk spuiten, vervolgens worden de wielen ook nogmaals gewassen met een speciale velgenborstel. Tevens hebben we hier onze bodemwasser, de complete boden wordt grondig schoongespoten zodat vuil en pekelresten weggespoeld worden.

Onderdeel 5

Het wassen, in het wasstation wordt de auto gewassen, de allerzachtste wasmateriaal wast de auto weer helemaal schoon. Niels Autowas heeft hier een speciaal meeloop systeem waarbij de borstels aan de voorzijde en aan de achterzijde een stukje met de auto meelopen. Op deze manier heeft ons wasmateriaal optimaal contact met de auto.

Onderdeel 6

Na het wassen wordt de auto grondig nagespoeld, na het spoelen heb je de mogelijkheid om de auto in de Polish te laten zetten. Deze polish wordt schuimend opgebracht en in gemasseerd met het allerzachtste textiel. Dit zorgt er voor dat de poriën van lak afgedicht worden en er komt een mooie beschermlaag over de lak. Bij dit programma (P1 Diamant) krijgt je de best mogelijke bescherming van de lak en de mooiste glans.

Onderdeel 7

Naspoelen en wax. Nadat de auto gewassen is en eventueel gepolished is wordt de auto voorzien van een wax. Onze wax bied een prima bescherming en een prachtige glans maar wel wat minder dan onze polish. Ook spoelen we de auto hier nogmaals na met vlekvrij water (osmose water) Dit water is niet alleen ontkalkt maar is ook ontdaan van alle overige mineralen die nog vlekjes na kunnen laten.

Onderdeel 8

Zodra het hele wasproces gereed is blijft alleen het drogen nog over. Onze krachtige blazers blazen de auto droog. Onze wasstraat is voorzien van 2 contourvolgende drogers welke de contouren van de auto volgen. Hierdoor krijg je het meest optimale droogresultaat.

Stofzuigen

Buiten hebben we 6 ruime stofzuigplekken. De stofzuigers kunnen tegen betaling worden gebruikt.

Milieu

Ook het Milieu is op onze locatie aan de Zeilmakerstraat erg belangrijk. Natuurlijk gebruiken we uitsluitend LED verlichting maar wat nog veel belangrijker is. We hebben onze eigen waterzuivering. Vrijwel al het water dat we gebruiken zuiveren en filteren we zelf. Het water wordt ontdaan van kalk, ijzer en mangaan. Alleen voor het naspoelen maken we gebruik van leidingwater wat we hebben verwerkt tot osmose water (vlekvrij water).

Waar was je?