Skip to main content

Niels Autowas West (Kloosterveen)

In 2018 zijn we gestart met onze 2e vestiging aan de Balkengracht 4 in Assen. Hier hebben we wederom gekozen voor het beste wat er op het moment te krijgen is. Op deze locatie hebben we nu de langste veiligste en modernste wasstraat van noord Nederland. We wassen met het allerzachtste textiel, we gebruiken uitsluitend de beste shampoo's. Op het gebied van het milieu zijn we goed voorbereid op de toekomst, we voldoen zeer ruim aan alle eisen die er op dit moment gelden voor een wasstraat, zo maken we gebruik van een Biologisch recycle systeem waarmee we al het water (met uitzondering van lekwater en verdampt water) hergebruiken. We gebruiken op deze manier maar een minimale hoeveelheid vers water per wasbeurt.

Onderdelen

Onderdeel 0

Bij ons kun je altijd lekker in je auto blijven zitten, je rijd naar binnen en onze medewerker komt bij je. Hij/zij kan desgewenst advies geven over de programma’s, vervolgens maak je een keuze voor een programma en reken je af. Het afrekenen kan met pin, creditcard, MultiTank card, Travelcard en contant. Natuurlijk kun je bij ons ook terecht met de Nationale Autowasbon.

Onderdeel 1

Misschien is dit wel het belangrijkste onderdeel van het autowassen. Hier wordt het hardnekkige en grove vuil van de auto gewassen. We spuiten de auto in met een speciale voorreiniger, hierdoor komt het vuil los. Vervolgens spuiten we de auto met hogedruk af zodat het losgekomen vuil van de auto af komt. Wat dan nog over blijft een een laagje statisch vuil, een soort dof filmlaagje over de lak. Het statische vuil wassen we er in de wasstraat af.

Onderdeel 2

Hier wordt je op de lopende band geleid, er komt een rol achter je voorwiel en trekt je zo door de wasstraat. Hier wordt de auto voorzien van een laag schuim, dit schuim zorgt er voor dat het statische vuil wordt losgeweekt. Ook wordt hier de auto gemeten zodat de wasstraat de auto zo nauwkeurig mogelijk kan wassen. Ook worden hier je velgen ingespoten met velgenreiniger.

Onderdeel 3 en 4

Hogedruk boog en wielwas, Hier wordt de auto nogmaals met hogedruk afgespoten, ook hebben we hier een speciale hogedruk unit voor de wielen, aan beide kanten van de auto rollen de velgen langs een buis met hogedruk spuiten, deze hogedrukspuiten lopen met de wielen mee voor een optimale reiniging. Vervolgens worden de wielen ook nogmaals gewassen met een speciale velgenborstel. Tevens hebben we hier onze bodemwasser, de complete boden wordt grondig schoongespoten zodat vuil en pekelresten weggespoeld worden.

Onderdeel 5 en 5-1

Het allerzachtste textiel wast de auto rondom helemaal schoon. Door de allernieuwste technieken bieden we hier het best mogelijke was resultaat. We maken gebruik van een hypermodern computersysteem. Alle borsteldrukken worden met lucht geregeld, de hoeveelheid druk kunnen we in het computersysteem inregelen. Ook hebben we een speciaal spiegel-uitstuur programma. Dit houd in dat de zijborstel bij de spiegel een klein stukje naar buiten gaat zodat de spiegel niet in of uitgeklapt wordt.

Onderdeel 6

Omdat elke auto andere vormen en maten heeft zullen er altijd plekjes blijven waar de wasstraat moeilijk of niet bij komt. In dit deel staan mensen die de laatste puntjes ook netjes maken. Met een superzachte borstel of een washandschoen worden de puntjes op de i gezet.

Onderdeel 7

Na het wassen wordt de auto grondig nagespoeld, na het spoelen heb je de mogelijkheid om de auto in de Polish te laten zetten. Deze polish wordt schuimend opgebracht en in gemasseerd met het allerzachtste textiel. Dit zorgt er voor dat de poriën van lak afgedicht worden en er komt een mooie beschermlaag over de lak. Bij dit programma (P1 Diamant) krijgt je de best mogelijke bescherming van de lak en de mooiste glans.

Onderdeel 8

Naspoelen en wax, nadat de auto gewassen is en eventueel gepolished is wordt de auto voorzien van een wax. Onze wax bied een prima bescherming en een prachtige glans maar wel wat minder dan onze polish. Ook spoelen we de auto hier nogmaals na met vlekvrij water (osmose water) Dit water is niet alleen ontkalkt maar is ook ontdaan van alle overige mineralen die nog vlekjes na kunnen laten.

Onderdeel 9

Onze krachtige drogers blazen vrijwel al het water van de auto af. Uit naden en kieren kunnen hier en daar nog wel wat druppeltjes achter blijven maar de auto is vrijwel helemaal droog.

Onderdeel 10

Het nadrogen van de auto heeft 2 functies. Allereerst natuurlijk om de auto te ontdoen van de laaste druppeltjes maar nog veel belangrijker, de wax of polish die op de auto is aangebracht wordt nogmaals opgewreven met het zachtste textiel wat er is. Dit geeft een super glans maar ook nog eens extra bescherming voor je lak. Let wel op, het nadrogen zit standaard bij ons Diamant en ons Goud programma.

Gratis stofzuigen

Iedereen die bij ons gewassen heeft kan gratis gebruik maken van onze krachtige stofzuigers. Of je nou je auto in onze wasboxen of in onze wasstraat heeft gewassen, het stofzuigen is gratis.

Milieu

Ons gehele pand is voorzien van LED verlichting. Verder zijn alle elektromoteren voorzien van frequentieregelaars. Dit houdt in dat alles wat elektrisch wordt aangedreven start heel langszaam op. Op deze manier wordt de levensduur enorm verlengt maar ook het energiegebruik is veel minder dan normaal. Qua water verbruik doen we het ook erg goed, al het water dat we gebruiken wordt gerecycled (op lekwater en verdampt water na). Onder de grond hebben we allemaal putten waar het water tot rust komt en waar vuil kan bezinken. Vervolgens komt het verder in het kringloopsysteem, in de zogenoemde bioreactor. In een bioreactor zitten allemaal kleine sponsachtige blokjes waar allemaal bacteriën in leven. Deze bioreactor wordt constant belucht om de biologie op gang te houden. Nadat het water in een tweede bioreactor is geweest wordt het water nog een keer langs een lamellenafscheider geleid. Op deze manier wordt het water dus niet alleen gefilterd maar ook echt gezuiverd. Dus waxen en shampoo’s die opgelost zitten in het water worden uit het water gezuiverd.

Was je liever zelf?

Was je de auto het liefst zelf, ook dan ben je bij Niels Autowas aan het juiste adres. In een van onze 4 wasboxen kun je je auto wassen zoals jij dat wilt maar wel met de beste materialen. Wij hebben een speciale installatie laten maken zodat je verzekerd bent van de juiste waterdruk in combinatie met de juiste hoeveelheid water. Op deze manier was je je auto het makkelijkst en het best. In onze wasbox hebben we 8 programma’s, zo kun je de auto met warm water wassen, vervolgens was je je auto met onze superzachte schuimborstel.

Ook beschikken we in de wasboxen over een supersterke velgenreiniger waardoor je je velgen weer makkelijk schoon krijgt. Voor de glans en de conservering van de lak kun je gebruik maken van een Polish, deze polish breng je ook op met onze schuimborstel, hierdoor krijg je een geweldige glans en is je auto weer beschermd tegen alle invloeden zoals zout, pekel, insekten, vogelpoep en UV straling. Met onze “Hotwax” laat je je auto weer glanzen als nooit tevoren en het water parelt van je lak af. Ten slotte spoel je de auto af met vlekvrij (osmose) water. Dit water droogt geheel vlekvrij op zodat je je auto niet hoeft na te drogen na een bezoek aan de wasbox.

Muntwisselautomaat

Onze muntwisselautomaat hangt naast de wasboxen, hier kun je briefgeld wisselen voor wasmunten maar je kunt je wasmunten ook met je pinpas kopen. Koop je 10 wasmunten of meer dan heb je natuurlijk altijd voordeel. Je krijgt bij elke 10 wasmunten 1 munt gratis.

Automaten

Op ons stofzuigerplein beschikken we ook nog over een aantal automaten.

  • Een doekjes automaat waar je doekjes uit kunt halen voor het schoonmaken van je ramen, droogdoekjes voor het nadrogen van je auto en cockpitdoekjes.
  • Een geurautomaat, met deze automaat spuit je een heerlijk fris geurtje op je matten in de auto, je hebt keus uit Pine mist, New Car en Bubble Gum.
  • Een mattenborstel machine, hiermee kun je je matten laten borstelen en worden ze tegelijkertijd gestofzogen.

Waar was je?